Referenser

TFARKITEKTUR

www.tfarkitektur.se

VILLA HAGA


Huset är från 1968 och finns beläget på Bjärehalvön utanför Båstad, med havsutsikt över skälderviken och Hallands Väderö i sydväst. Huset byggdes ursprungligen som ett fritidshus

- sparsam isolering och tunn stomme.
Förutom att planera för tilläggsisolering i väggar och tak innebar projektet även att omorganisera hela planlösningen. Två sovrum skulle bli fyra. Utmaningen låg i att försöka behålla den privata atmosfären runt huset och mot trädgården i söder samtidigt som mer ljusinsläpp efterfrågades.

Det föll sig således naturligt att "öppna upp" södersidan med breda altandörrar samt mindre fönster. Detta för att maximera den underbara utsikten mot havet och Hallands Väderö, men också för att sudda ut gränslandet som uppstår mellan den invändiga och utvändiga miljön.

Entrén fick en mer central placering i huset som nu ligger i norr. Vidare genom huset från entrén ligger blickfånget i söder och utsikten. Det tidigare garaget i källarplan har ritats om till två gästrum med egen entré. En invändig u-trappa förbinder ändock markplan med källarplan.

info@tfarkitektur.se  |  0760 154 600  |  Ängelholmsvägen 1  |  269 31 Båstad

Godkänd för F-skatt  |  Copyright @ All Rights Reserved

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera